הוצאה לפועל
לשכת ההוצאה לפועל משמשת כהליך ביצועי-מנהלי. הלשכה היא "הזרוע המבצעת" של בתי המשפט. תפקיד הלשכה הוא לבצע את הליכי הגבייה עבור הזוכה, בין אם מדובר בחוב מכוח פסק דין ובין אם לאו.
לשכת ההוצאה לפועל מבצעת פסקי דין. כך, במידה ואדם מחזיק פסק דין לטובתו אשר טרם מולא על ידי הצד השני, יכול "הזוכה" להגיש את פסק הדין לביצוע וגבייה על ידי לשכת ההוצאה לפועל.
יחד עם זאת, ניתן להגיש ישירות ללשכת ההוצאה לפועל, ללא כל הליך קודם בפני בית המשפט הנכבד, שיקים לביצוע, באופן דומה לאופן אשר מתבצע פסק דין. כמו כן, ניתן להגיש תובענה לסכום קצוב, ישירות ללשכת ההוצאה לפועל, ללא כל הליך קודם, ככל והתובענה עומדת בתנאים המוגדרים בחוק ההוצאה לפועל ובתקנות ההוצאה לפועל.
בשנת 2008 תוקן חוק ההוצאה לפועל, כך, שנכון ליום זה, אין אפשרות לכלוא חייבים במאסר, באם אינם פורעים את חובותיהם, למעט בתיקי הוצאה לפועל הנובעים כתוצאה מאי תשלום מזונות. התיקון כלל מספר הגבלות אשר נועדו להכביד על חייו של החייב, חלף המאסר, כגון: עיכוב יציאה מן הארץ, הגבלה על החזקת רישיון נהיגה וכו'.
יש להזכר כי הליכי ההוצאה לפועל טומנים בחובם פניני משפט נסתרים. אנו ממליצים להיוועץ ולהסתייע עם עורך דין הוצאה לפועל בטרם כל ההליך.
משרדנו עוסק בתחום ההוצאה לפועל. אנו מתמחים בייצוג זוכים ובגביית חובות בדרכים יצירתיות, ייצוג חייבים וזוכים בתביעה/ בהתנגדות לביצוע שטר , תביעה/ התנגדות לביצוע תובענה על סכום קצוב, איחוד תיקים, חייב מוגבל באמצעים, הסרת הגבלות, עיקולים וכו'
צו הפטר בהוצאה לפועל – חדש
כפי שוודאי ידוע לרובכם, בעזרת תיקון מס' 47 לחוק ההוצאה לפועל, אשר זכה לכינוי "חוק שמיטת חובות" מוסמך רשם ההוצאה לפועל, במקרים מסוימים, להעניק הפטר לחייב בלשכת ההוצאה לפועל. הנ"ל מהווה נדבך חדשני וקידום משמעותי בהכרה בזכויות החייבים וזכותם ל"התחלה חדשה". יחד עם זאת, חשוב להבין כי התנאים לקבלת צו ההפטר על ידי רשם ההוצאה לפועל נוקשים עד מאוד.
לדוגמה, על החייב להיות מוכרז כ-חייב מוגבל באמצעים במשך לפחות 4 שנים ולשלם צו תשלומים חודשי קבוע במשך לפחות 3 שנים, וכן, הנ"ל בתנאי כי סך חובותיו לא עולים על סך של 800,000 ש"ח. כמובן, ישנם תנאי סף רבים ונוספים ונמליץ לכל חייב לבחון היטב את זכאותו להגיש בקשה למתן צו-הפטר בהוצאה לפועל באמצעות עורך דין הוצאה לפועל. יש לזכור כי רשם ההוצאה לפועל הנו בעל סמכות מנהלית-ביצועית ולא בעל סמכות שיפוטית, למעט המקרים החריגים בהם העניק המחוקק לרשם ההוצאה לפועל סמכות שיפוטית.
כמו כן ב 2018 אושר בכנסת חוק מחיקת חובות בהוצאה לפועל אשר צפוי להקל על חייבים לקבלת הפטר לאחר שבחוק הקודם התגלו חסמים.
משרדנו מעניק ייעוץ וליווי מקצועי בכל שלבי ההליך המשפטי מתוך היכרות מעמיקה עם התחום והמידע המתחדש לפרטים ויעוץ מקצועי התקשרו או השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
משרד : 04-8408980 נייד : 050-7660196